כיצד תוכלו להוציא ייפוי כוח מתמשך מול משרד התחבורה?
מעוניינים להוציא ייפוי כוח מתמשך מול משרד התחבורה? או אולי ייפוי כוח מתמשך הנוגע להיבטים אחרים של החיים, כמו ההיבטים הרפואיים? מאז שנת 2016 אתם יכולים לעשות זאת. הנה כל מה שצריך לדעת בנושא של ייפוי כוח מתמשך מול משרד התחבורה ובאופן כללי.
עד שנת 2016, בישראל היה נהוג להתנהל משפטית על פי חוק האפוטרופוס, בעוד שהאפוטרופוס הוא האדם אשר בידיו הכוח להחליט אי-אלו החלטות במקום מייפה הכוח. כיום, כ-5 שנים לאחר תיקון חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, כל אדם בגיר מעל גיל 18 רשאי למנות מיופה כוח. בואו נבין מה זה בדיוק ייפוי כוח מתמשך, בשביל מה צריך אותו והאם ניתן לקבוע אותו מול משרד התחבורה.
מה הוא ייפוי כוח מתמשך?
ייפוי כוח מתמשך הוא הסכם חתום בכתב, שלפיו אתם למעשה ממנים אדם אחר אשר יהיה אחראי להחליט על אי-אלו החלטות ותהליכים אשר קשורים לחיים שלכם – מייפי הכוח עצמם. עד שנת 2016, כאשר אדם הזדקן, לקה בשכלו, בבריאותו או בנפשו, על פי החוק, אותו אדם היה צריך למנות אפוטרופוס.
כיום בשנת 2021, אין צורך להמתין עד מצב של חוסר ברירה בכדי למנות מיופה כוח. ייפוי כוח מתמשך הוא ייפוי כוח קבוע, אותו ייפוי כוח שאתם מחליטים מי מקבל אותו. בדעה צלולה ובכל גיל מעל גיל 18 שנים, אתם יכולים להחליט מי מיופה הכוח המתמשך שלכם. וכך גם רלוונטי לגבי משרד התחבורה, כמו שכל עורך דין תעבורה יגיד לכם.
להוציא ייפוי כוח מתמשך מול משרד התחבורה
כשאתם פונים לשירותיו של עו"ד תעבורה בכדי להעביר ייפוי כוח מתמשך, אתם עשויים לקצר משמעותית את כל התהליך של הוצאת והנפקת ייפוי הכוח עצמו. עורכי דין תעבורה מתנהלים מול הרשויות השונות, כולל משרד התחבורה, מכירים את המערכת מבפנים ויודעים כיצד לקצר אי אלו תהליכים בירוקרטיים שונים.
חשוב לציין, הקניית ייפוי הכוח המתמשך היא תהליך שהמשך שלו לא תמיד ידוע מראש. בעוד שבמקרים מסוימים יהיה אפשרי להנפיק ייפוי כוח מתמשך בזמן קצר יחסית, במקרים אחרים עורך דין תעבורה יצטרך להתרוצץ לא מעט בכדי שינפיקו עבורכם את ייפוי הכוח.
בחרו בקפידה את עורך הדין שלכם
וכעת זה הזמן הנכן להדגיש את הנקודה הבאה – תבחרו בקפידה את עורך הדין שילווה אתכם בתהליך. אתם צריכים עורך דין תעבורה מקצועי, שיודע את העבודה ומכיר את המערכת ללא דופי. שבו לפגישת ייעוץ עם עורך הדין, ספרו לו מה אתם בדיוק צריכים ותקבלו מענה כבר בפגישת הייעוץ הראשונה. אם לא מענה מלא, אז לפחות תקבלו תוכנית עבודה ופירוט של התנהלות מול הבירוקרטיות השונות. אך ראשית, תצטרכו להחליט מי מיופה הכוח שלכם.